Vlag Zuid Afrika Oud 60x90cm | Best Value ean: 7435127399387
Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
dezelfde dag verzonden*
Vlag Zuid Afrika Oud 60x90cm | Best Value
Deze best value vlag van Zuid Afrika Oud is een vlag die mooi uithangt. De Zuid Afrika apartheid vlag is gemaakt van polyester 100D en is een iets dunnere vlaggenstof dan het klassieke nylon. Hierdoor zal de stof soepel uithangen en goed wapperen in de wind. Ook zorgt het gebruik van polyester dat je de vlag binnen kan ophangen ter versiering. Er zit een lichte glans over de vlag wat voor een mooi effect zorgt.
Door het gebruik van polyester 100D is de Zuid Afrika Oud vlag kleurecht. Bij veel uv-straling zal de vlag zijn kleur beter behouden dan de traditionele nylonvlaggen. Let wel op dat de vlag sneller slijt als je hem constant buiten hangt. Bij buiten gebruik adviseren wij dan ook om de vlag van Zuid Afrika Oud binnen te halen bij windkracht 5 of harder. Zoek je een vlag voor dagelijks gebruik buiten dan adviseren wij onze betere (en duurdere) vlaggen in de shop. Deze vlaggen zijn gemaakt van stevigere vlaggenstof en zijn beter slijtvast.
Verbod
Na de afschaffing van de vlag werd het door sommige blanke Zuid-Afrikanen beschouwd als een symbool van Afrikaner erfgoed en geschiedenis. Veel Zuid-Afrikanen beschouwen het nog steeds als een symbool van apartheid en raden het gebruik ervan ten zeerste af. Ondanks de negatieve toezeggingen werd het na 1994 nooit verboden door de Zuid-Afrikaanse regering en het recht om het in Zuid-Afrika te tonen was tot 2019 krachtens de grondwet van Zuid-Afrika als een uiting van de vrijheid van meningsuiting beschermd. In de 21e eeuw wordt het gebruik van de oude Zuid-Afrikaanse vlag binnen en buiten Zuid-Afrika vooral beschouwd als een symbool van blanke suprematie. Een bijzonder besef hiervan volgde op het bloedbad van Afro-Amerikaanse kerkleden in een kerk in Charleston, South Carolina, in 2015, zoals de dader Dylann Roof eerder voorstelde met een jas met deze vlag en de vlag van Rhodesië erop. Deze associatie met apartheid en racisme heeft vaak geleid tot pleidooien om de vlaggen met hun historische context uit de publiciteit te halen. Een voorbeeld hiervan is Cooma, New South Wales, Australië, waar het wordt tentoongesteld om Zuid-Afrikaanse arbeiders in het Snowy Mountains-plan te herdenken, samen met de Canadese rode vlag, de 49-sterrenvlag van de VS en andere vlaggen in 1959 toen de laan werd ingehuldigd.
De vlag werd ook na 1994 gebruikt als teken van protest. In 2005 werd een standbeeld van koning Makhado in Louis Trichardt vernield met de kleuren van de vlag als protest tegen een voorstel om de naam van de stad te veranderen in Makhado. In de 21e eeuw begonnen sommige Zuid-Afrikanen de vlag te gebruiken als protest tegen, zoals zij het zien, het falen van het ANC om Zuid-Afrika als een democratie te regeren.
Historische Zuid-Afrikaanse vlaggen, Kasteel de Goede Hoop. Situatie in 2006, voor het weghalen van de vlaggen. Bij het Kasteel de Goede Hoop in Kaapstad wapperde de vlag naast de Union Jack, de vlag van Nederland en de huidige Zuid-Afrikaanse vlag om te verwijzen naar de strijdkrachten die Zuid-Afrika al geregeerd hebben. In 1994 werd afgesproken dat ze als historisch referentiepunt op het kasteel zouden blijven staan. In 2012, na klachten van ANC-parlementslid Nomfunelo Mabedla, werden alle vlaggen behalve de huidige vlag van Zuid-Afrika verwijderd en in het museum van het kasteel geplaatst. De vlag wordt ook verzameld in een aantal andere musea in Zuid-Afrika, waaronder het South African Navy Museum in Simon's Town.
De vlag werd in augustus 2019 illegaal verklaard voor openbaar gebruik, toen het Equality Court de weergave ervan classificeerde als haatzaaiende uitlatingen, met zware straffen. Uitzonderingen werden gemaakt voor academische, journalistieke en artistieke expressie. Rechter Phineas Mojapelo verklaarde dat “een vertoning [van de apartheidsvlag] destructief is voor onze opkomende niet-raciale democratie... het is een belediging voor de geest en waarden van botho / ubuntu, dat een teken is geworden van beschaafde interactie in de Zuid-Afrika na apartheid".
- Materiaal: Polyester 100D
- Gewicht doek: 90 g/m2
- Productiemethode: Zeefdruk
- Uitvoering: twee metalen ringen rondom gezoomd
- Montage: met touwtjes door de ringen. Niet inbegrepen
- Geschikt voor: Binnen en eventueel buiten mits niet dagelijks gebruikt
- Gebruik bij weer en wind: Geschikt voor binnen en niet dagelijks gebruik buiten
- Levensduur: Bij goed gebruik is deze vlag lang kleur- en slijtvast
Direct uit eigen voorraad leverbaar. Op werkdagen voor 16:00 besteld dezelfde dag uw vlaggen nog verzonden.