Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Welke landen hebben een rood geel groen vlag?

Welke landen hebben een vlag met rood geel groen? Is een veel gestelde vraag. De kleuren rood geel en groen komen het meeste voor in diverse Afrikaanse landenvlaggen. Rood geel groen zijn namelijk de PAN-Afrikaanse kleuren en komen in veel vlaggen van het Afrikaanse continent terug. Deze kleuren stammen af van de vlag van Ethiopie.

Toch zijn er ook andere landenvlaggen op de wereld met deze kleuren. En dan vergeten we natuurlijk de traditionele carnavalskleuren in Nederland niet! Want rood-geel-groen zijn namelijk ook de kleuren van carnaval in Limburg.

Landen met een rood geel groene vlag

Hieronder sommen wij de vlaggen met de kleuren rood geel en groen in de vlag op alfabetische volgorde op. Naast de onderstaande vlaggen bestaan er nog meer landenvlaggen met deze kleuren. Echter, komen hier dan ook vaak wit en/of zwart in voor, dus die nemen wij niet mee in dit overzicht.

Vlag Benin

De vlag van Benin heeft de genoemde kleuren in een omgekeerde volgorde groen geel rood. De kleur groen bestrijkt de linker verticale helft van de vlag. De kleuren rood en geel vormen samen de andere helft. De kleuren symboliseren in deze vlag: hoop, rijkdom en moed.

 Vlag Benin

Vlag Bolivia

De vlag van Bolivia heeft de kleuren rood geel groen in volgorde van boven naar beneden verdeeld over drie gelijke horizontale banen. De Boliviaanse vlag komt voor met én zonder wapen in het midden van de gele baan. Bolivia is een van de weinige niet-Afrikaanse landen met rood geel en groen in de vlag.

Vlag Bolivia

Vlag Kameroen

De vlag van Kameroen heeft de kleuren in een iets andere volgorde in drie gelijke verticale banen. Te beginnen met groen, dan rood dan geel en met een gele ster in het midden. 

Vlag Kameroen

Vlag carnaval Limburg

De carnavalsvlag Limburg is zeker geen landenvlag. Maar toch vinden wij dat wij deze vlag moeten benoemen in dit overzicht. Deze vlag wordt in vrijwel heel Limburg gebruikt tijdens carnaval. Alle carnaval versiering is in Limburg, en in het bijzonder Mestreech (Maastricht) in de kleuren rood geel groen. 

Carnavalsvlag Limburg

Vlag Congo

De vlag van Congo is een van de weinige landenvlaggen met diagonaal de kleuren rood geel groen. De vlag begint linksboven met groen, diagonaal in het midden geel en rechts onderin rood.

Congo vlag

Vlag Ethiopië zonder wapen

De vlag van Ethiopie wordt vaak gebruikt met een wapen in het midden. Maar de variant zonder wapen is van boven naar beneden groen geel rood.

Vlag Ethiopië

Vlag Guinee

De vlag van Guinee is de meest duidelijke vlag met rood geel groen. De vlag is verdeeld in drie verticale banen. Links beginnend is de vlag van links naar rechts rood geel groen.

 Vlag Guinee

Vlag Litouwen

Het is de vraag of wij de vlag van Litouwen moeten noemen in dit overzicht met landenvlaggen met de kleuren rood geel groen. De Litouwse vlag heeft deze kleuren wel in de volgorde van boven naar beneden geel groen rood. Echter nijgt de kleur geel wat meer richting oranje ten opzichte van de andere landen vlaggen.

Vlag Litouwen

Vlag Mali

De vlag van Mali is het verticale spiegelbeeld van de vlag van Guinee. De Malinese vlag heeft drie gelijke verticale banen, beginnend op links met groen, dan geel en dan rood.

Vlag Mali

Vlag Senegal

Ook de vlag van Senegal heeft de kleuren rood geel groen. De Senegal vlag is bijna gelijk aan die van Mali. Ook deze vlag is van links naar rechts groen geel rood maar heeft in het midden een groene ster. 

Vlag Senegal

Rood geel groen vlag kopen?

Uiteraard kan je bij Vlaggenclub voordelig online alle internationale vlaggen kopen met de kleuren rood geel groen. Alle formaten zijn bij ons leverbaar. Bestel vandaag nog jouw buitenlandse vlag!