Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Zimbabwe

Vlaggen Zimbabwe

Vlaggen van Zimbabwe in diverse formaten. Mocht uw formaat Zimbabwaanse vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Zimbabwe en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

De vlag van Zimbabwe werd aangenomen op 18 april 1980. De vlag bestaat uit zeven horizontale banen in de kleurencombinatie groen-geel-rood-zwart-rood-geel-groen. Aan de hijszijde bevindt zich een witte driehoek (die zwart omlijnd is), met daarin een vogel op een ster.

De vogel van Zimbabwe die op de vlag is afgebeeld is een weergave van een spekstenen beeld dat gevonden werd in de ruïnes van Groot Zimbabwe, een stad die rond het jaar 1450 ten onder ging. Deze vogel beeldt de rijke historie van het land uit. De ster op de achtergrond van de vogel symboliseert de strijd voor vrijheid en vrede.

De kleuren op de vlag zijn de Pan-Afrikaanse kleuren plus zwart en wit. De kleuren hebben op zichzelf ook een betekenis:

  • Groen: de landbouw en het platteland van Zimbabwe;
  • Geel: de Zimbabwaanse rijkdom aan mineralen;
  • Rood: het bloed dat bij de bevrijding van het land is gevallen;
  • Zwart: de erfenis en etniciteit van de zwarte Afrikanen;
  • Wit: vrede

Critici stellen echter dat de kleurencombinatie afkomstig is van de vlag van de ZANU-partij van president Robert Mugabe.

3 artikel(en)

3 artikel(en)