Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Cyprus

Vlaggen Cyprus

Vlaggen van Cyprus in diverse formaten.

De vlag van Cyprus werd op 16 augustus 1960 in gebruik genomen. Op een witte ondergrond zijn in kopergeel de contouren van het gehele eiland Cyprus aangegeven. Het kopergeel symboliseert de vele kopererts die in de Cypriotische bodem zit. Onder de afbeelding van het eiland staan twee olijftakken, als teken van vrede. De vlag werd door de Cypriotische president Makarios III geïntroduceerd met de bedoeling het Turkse en Griekse gedeelte dichter bij elkaar te brengen. Om die reden werden de kleuren van de Griekse (blauw) en Turkse (rood) vlag vermeden, om de vlag een zo neutraal mogelijke uitstraling te geven.

In de praktijk wordt de Cypriotische vlag in het Griekse gedeelte van Cyprus nauwelijks gebruikt. Daar gebruikt men de Griekse vlag. Het Turkse gedeelte van het eiland, de Turkse Republiek van Noord-Cyprus, heeft een eigen vlag.

Mocht uw formaat Cypriotische vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Cyprus en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

9 artikel(en)

9 artikel(en)