Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Vlag Zeeuws-Vlaanderen

 De vlag van Zeeuws-Vlaanderen kun je voordelig kopen bij Vlaggenclub. Wij leveren alle vlaggen van Zeeuws-Vlaanderen in alle formaten. Uit voorraad leverbaar. Mocht uw formaat vlag Zeeuws Vlaanderen er niet bij staan stuur dan een mail naar mail@vlaggenclub.nl Vlaggenclub is de vlagspecialist en heeft het grootste assortiment vlaggen van alle Nederlandse streken en steden.

 De vlag van Zeeuws-Vlaanderen kun je voordelig kopen bij Vlaggenclub. Wij leveren alle vlaggen van Zeeuws-Vlaanderen in alle formaten. Uit voorraad leverbaar. Mocht uw formaat vlag Zeeuws Vlaanderen er niet bij staan stuur dan een mail naar mail@vlaggenclub.

meer lezen »
Venster sluiten
Vlag Zeeuws-Vlaanderen

Vlag van Zeeuws-Vlaanderen kopen

 De vlag van Zeeuws-Vlaanderen kun je voordelig kopen bij Vlaggenclub. Wij leveren alle vlaggen van Zeeuws-Vlaanderen in alle formaten. Uit voorraad leverbaar. Mocht uw formaat vlag Zeeuws Vlaanderen er niet bij staan stuur dan een mail naar mail@vlaggenclub.nl Vlaggenclub is de vlagspecialist en heeft het grootste assortiment vlaggen van alle Nederlandse streken en steden. De streek Zeeuws-Vlaanderen is het noordwestelijke deel van het Graafschap Vlaanderen, het zuidelijke deel van de provincie Zeeland. Deze streek is gescheiden van de rest van Zeeland door de Westerschelde en heeft alleen landsgrenzen met België. Sinds bestuurlijke hervormingen in 2003 bestaat de streek Zeeuws-Vlaanderen uit drie gemeenten te weten: Hulst, Sluis en Terneuzen. De vlag van Zeeuws Vlaanderen is op 5 januari 2009 officieel gepresenteerd in Terneuzen. De verhouding van de banen is 1:1:1:6:1:1:1 , de grens tussen de gekleurde strepen en de gele streep is golvend. De bovenste rode strepen zijn voort gekomen uit de vlag van Sluis, de onderste blauwe strepen stammen van de vlag van Terneuzen. De strepen symboliseren de Noordzee, het Zwin en Westerschelde. De gele streep in het midden van de vlag is gemaakt met een zwarte leeuw, herinnerend aan de vlaggen van Vlaanderen en Hulst, echter zonder de rode tong en klauwen.

De streek Zeeuws-Vlaanderen is het noordwestelijke deel van het Graafschap Vlaanderen, het zuidelijke deel van de provincie Zeeland. Deze streek is gescheiden van de rest van Zeeland door de Westerschelde en heeft alleen landsgrenzen met België. Sinds bestuurlijke hervormingen in 2003 bestaat de streek Zeeuws-Vlaanderen uit drie gemeenten te weten: Hulst, Sluis en Terneuzen. De vlag van Zeeuws Vlaanderen is op 5 januari 2009 officieel gepresenteerd in Terneuzen. De verhouding van de banen is 1:1:1:6:1:1:1 , de grens tussen de gekleurde strepen en de gele streep is golvend. De bovenste rode strepen zijn voort gekomen uit de vlag van Sluis, de onderste blauwe strepen stammen van de vlag van Terneuzen. De strepen symboliseren de Noordzee, het Zwin en Westerschelde. De gele streep in het midden van de vlag is gemaakt met een zwarte leeuw, herinnerend aan de vlaggen van Vlaanderen en Hulst, echter zonder de rode tong en klauwen.