Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Geslaagd vlag uithangen

Gefeliciteerd, je bent geslaagd! Dat wil je het liefst zo goed mogelijk vieren. In Nederland doen we dat over het algemeen door een geslaagd vlag op te hangen. Bij de Vlaggenclub vindt je alles wat je nodig hebt om jouw geslaagd feestje vorm te geven. Want iedereen moet weten dat jij geslaagd bent!

Waarom de vlag uithangen als je geslaagd bent?

Het uithangen van de Nederlandse vlag als je geslaagd bent, is een traditie die in veel landen wordt gevierd, waaronder Nederland. Deze traditie heeft over het algemeen een symbolische betekenis. Zo symboliseert het uithangen van de vlag trots en vreugde over het behalen van een belangrijke mijlpaal, zoals het slagen voor een examen of het bereiken van een diploma-uitreiking. Door de vlag, met rugts natuurlijk, buiten aan de gevel op te hangen laat je aan iedereen zien dat je een prestatie van formaat hebt geleverd.

Geslaagd vlag uithangen

Hoe lang mag je de vlag laten hangen?

Je mag uiteraard zelf bepalen hoe lang je de Nederlandse vlag met rugzak buiten laat hangen. Hier zijn geen specifieke regels voor. Je mag de geslaagd vlag gerust een paar dagen, of zelfs meer dan een week uithangen, tot ver in de maand juni. Tegen die tijd zie je de meeste geslaagd vlaggen alweer naar binnen gaan. Er is dus geen vlag protocol voor bij het ophangen van de vlag als je geslaagd bent. Maar het wordt wel als respectvol gezien als je de vlag 's nachts naar binnenhaalt. 

Geslaagd vlag met tas uithangen

Als je geslaagd bent dan is het gebruikelijk om je schooltas aan de vlag buiten te hangen. Het is de tas die je jarenlang op je rug hebt gedragen tussen de lessen door. Wel zo speciaal! Doordat jouw schooltas aan de vlag hangt, roept het leuke herinneringen op uit jouw schooltijd. 

Geslaagd met vlag en wimpel

De uitdrukking: "met vlag en wimpel slagen" betekent dat je boven gemiddeld geslaagd bent. Heel erg knap! Deze uitdrukking heeft er voor gezorgd dat we ook vaak een geslaagd wimpel aan de vlag hangen, zodra je geslaagd bent. Een mooie combinatie tussen de Nederlandse vlag, een echte geslaagd wimpel én jouw schooltas! Nu ben je helemaal klaar voor een mooi feest. Scoor bij Vlaggenclub alles wat je nodig hebt voor jouw geslaagd feestje!