Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Kwaliteit & Garantie

Kwaliteit

Kwaliteit staat in een hoog vaandel bij de Vlaggenclub! Zo zijn de meeste vlaggen gemaakt van spunpoly en glanspoly wat garantie geeft voor een duurzame en kleurechte vlag. Deze vlaggen zijn uitermate geschikt om in de vlaggenmast te hijsen. Maar ook voor de budgetshopper hebben wij ruim keus. Zo zijn de Best Value vlaggen gemaakt van 100D polyester. Deze vlaggen zijn weer goed geschikt voor feesten en partijen binnen blijven ze heel lang goed en ze zijn ook zeer geschikt vor gebruik korte tijd buiten enkele dagen of weken buiten is geen probleem. Met de vlaggenlijnen hebben we ook weer verschillende varianten. Van plastic tot stof en sommige zijn ook brandvertragend welke het geschikt maken voor horeaca gelegenheden. Kortom, voor elk feestje een andere vlag. Hieronder staan de materialen en kwaliteit beschreven van de verschillende productlijnen die wij leveren. Heb je toch nog specifieke vragen over een product dan kan je ons altijd een bericht sturen.

Garantie

De beste garantie die wij kunnen geven is dat wij ons best doen om jouw gewenste vlag zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Op de vlaggen zelf bieden wij geen garantie zodra deze duidelijke bruiksporen vertoond. Een vlag blijft een product dat slijt zodra het wappert in weer en wind. Alle vlaggen zijn wel kleurecht en kleurvast. Verder is de vuistregel die alle vlagproducenten hanteren dat een vlag die 24/7 buiten hangt en bij windkracht 6 word binnen gehaald een vlag gemiddeld 4 maanden mee gaat. Afhankelijk van waar in Nederland de vlag hangt kan dat 3 tot 12 maanden zijn.

Het kan natuurlijk onverhoopt zijn dat je bestelde vlag toch niet naar wens is. Daarvoor verwijzen we je graag naar ons retourbeleid. Onze vlaggen kunnen altijd binnen 14 dagen retour gestuurd worden mits ongebruikt. 

Spunpoly, Glanspoly en best value Vlaggen

Het grootste deel van ons assortiment vlaggen zijn gemaakt van spunpoly of glanspoly. Of je kiest voor een spunpoly of glanspoly vlag heeft vooral te maken met voorkeur. Voor de kwaliteit, kleurechtheid en duurzaamheid van de vlag is er weinig verschil tussen spunpoly of glanspoly. De klassieke vlag werd altijd gemaakt van spunpoly en de moderne vlaggen worden gemaakt van glanspoly.

Spunpoly Vlaggen
Spunpoly is een materiaal dat aanvoelt als katoen. Deze vlag is zwaarder dan een glanspoly vlag (165gr/m2 vs. 115gr/m2) en wappert dan ook anders in de wind. Een spunpoly vlag zal altijd de uitstraling hebben van een klassiek zware vlag en wordt hedendaags veelal gebruikt voor officiele gelegenheden omdat de vlag mooi drappeert op een grote vlaggenstandaard. Maar het gebruik van Spunpoly is ook zeer geschikt als vlag in de vlaggenmast. Vooral met wat meer stevige wind zal deze prachtig wapperen in de vlaggenmast.

> Materiaal: Pavillion
>Gewicht doek:
 165 gr/m² Spunpoly
>Geschikt voor: Binnen en buiten
>Slijtage: Kleurecht, windsterk en UV-bestendig.
>Onderhoud: Wasbaar bij 40º
>Levensduur: Bij af en toe gebruik gaat deze vlag jaren mee. Bij continu gebruik buiten gaat de vlag 3 tot 6 maanden mee. Mits naar binnen gehaald bij windkracht 6.

Glanspoly Vlaggen
Glanspoly is een materiaal waarvan de meeste moderne vlaggen gefabriceerd worden. Glanspoly is een lichter dan Spunpoly wat zorgt dat deze vlag ook met minder wind mooi wappert in de vlaggenmast. Ondanks dat deze vlag lichter is, is deze ook kleurecht, windsterk en UV-bestendig. Daarbij is een vlag van Glanspoly iets goedkoper om te produceren. De keuze tussen Glanspoly of Spunpoly is echt een kwestie van smaak. Glanspolyester heeft ook een wat meer glimmend effect in de zon waarmee de vlag een prachtige uitstraling heeft.

> Materiaal: Glanspolyester
>Gewicht doek:
 115 gr/m² glanspoly
>Geschikt voor: Binnen en buiten
>Slijtage: Kleurvast, windsterk en UV-bestendig 
>Onderhoud: Wasbaar met fijn wasmiddel bij 40º
>Levensduur: Bij af en toe gebruik gaat deze vlag jaren mee. Bij continu gebruik buiten gaat de vlag 3 tot 5 maanden mee. Mits naar binnen gehaald bij windkracht 6.

Best Value Vlaggen 
De Best Value vlaggen zijn geschikt voor feesten en partijen en voor diegene met een kleinere portemonnee. Door de keuze voor polyester is deze vlag mooi en sterk. De afwerking met twee ringen in de broekingband maakt dat je deze vlag makkelijk kan ophangen. Binnen blijven ze ongelofelijk lang goed maar ze zijn ook zeer geschikt voor gebruik van enkele dagen tot enkele weken buiten. Het voordeel van deze lichte stof is dat deze vlaggen al bij licht weer snel opwaaien.

> Materiaal: Polyester weefsel
>Gewicht doek:
 100 gr/m² polyester weefsel
>Geschikt voor: Binnen en tot enkele weken buiten
>Uitvoering: rondom gezoomd en dubbel gestikt en met 2 ringen ter bevestiging
>Slijtage: Kleurecht en UV-bestendig. geschikt voor licht weer.
>Onderhoud: Wasbaar met fijn wasmiddel bij 40º
>Levensduur: Bij binnengebruik gaat deze vlag jaren mee

Zwaaivlaggen

Zwaaivlaggen zijn er in verschillende soorten en maten. De meest gebruikte afmetingen zijn 10x15cm / 15x22,5cm / 20x30cm / 30x45cm. Deze verschillende formaten zwaaivlaggen worden gemaakt van een paar verschillende soorten materiaal. Zo maken wij de vlaggen van papier, plastic en stof. En meer recent vervaardigen wij ook zwaaivlaggetjes van eco-papier wat 100% gerecycled is. De kleinere zwaaivlaggenvlaggen worden vaak gemaakt van papier of plastic en de grotere formaten vaak van stof en met houten stokje. Eerstgenoemde worden vaak eenmalig gebruikt en de grotere formaten kunnen jarenlang mee gaan. Wil je zwaaivlaggen bestellen in een bepaald formaat en van een materiaal naar keuze maar heb je deze nog niet kunnen vinden in de webshop? Neem dan contact op met de klantenservice. Voor ons volledig assortiment zwaaivlaggen kan je hier klikken

Vlaggenlijnen

Naast vlaggen hebben wij ook een zeer groot assortiment vlaggenlijnen in allerlei vormen en maten. Voor themafeestjes hebben we verschillende vlaggenlijn van 3 tot 10 meter. Zoek je vlaggenlijnen in kleuren dan hebben we vlaggenlijnen tot wel 20 meter. De vlaggenlijnen zijn van plastic of stof en sommige vlaggenlijnen zijn ook brandvertragend. Ideaal voor versiering in je cafe, clubhuis of school om ook aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen. Bekijk hier alle vlaggenlijnen in het assortiment.

Vlaggenstokken en andere accessoires

Uiteraard kunnen vlaggenstokken niet ontbreken in ons assortiment. Of je nou een klassieke vlaggenstok voor aan je gevel zoekt of een mooie essen vlaggenstok voor op de boot. Bij de Vlaggenclub ben je aan het juiste adres voor alles wat te maken heeft met vlaggen en om deze op te hangen. Bekijk hier ons gehele assortiment vlaggenstokken. Naast vlaggenstokken hebben wij nog allerlei accessoires om je vlag te bevestigen, halfstok te hangen of andere gadgets die met vlaggen te maken hebben. Zoek jij iets bijzonders en vind je eigenlijk dat het in ons assortiment hoort? Neem dan contact op met de klantenservice en we kunnen je waarschijnlijk helpen.