Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Halloween ideeën: tips voor het versieren van je huis

Halloween is het feest van het licht in de duisternis. Op of rond 31 oktober worden er traditioneel veel Halloween feesten georganiseerd en gevierd. Dan kun je soms best wel wat leuke en creatieve ideeën gebruiken! Vlaggenclub helpt je bij het zoeken naar dat ene idee om jouw Halloween ieder jaar weer te overtreffen.

Halloween ideeën

 

Geschiedenis van de Halloween feesten

Halloween kent een lange en bijzondere geschiedenis die helemaal teruggaat tot oude Keltische, christelijke en andere culturele tradities. Hoe we tegenwoordig Halloween feestjes organiseren is compleet anders dan uit die oude tijden. Vroeger werd dit feest namelijk in verband gebracht met religieuze gedachtegoeden, de overgang naar de donkere wintermaanden en het einde van de oogsttijd. Langzamerhand kreeg de viering van Halloween ook te maken met bijgeloof vanuit het volk, bijvoorbeeld de angst voor monsters en heksen (vanuit de Middeleeuwen). Tegenwoordig omarmen we juist deze monsters en vieren we op een ludieke manier dat voor één avond (op 31 oktober) deze monsters even tot leven komen.

Onze Halloween viering komt vanuit de Verenigde Staten, waar al sinds jaar en dag Halloween feestjes echt een traditie zijn. Onze ideeën hebben dan ook hun oorsprong uit Amerika. Het trick-or-treaten, het uitsnijden van pompoenen en de verkleedpartijtjes: al deze elementen van Halloween zijn door de Amerikanen gebruikt als traditionele feestviering. En wij vinden ze ook superleuk!

 

Leuke Halloween ideeën voor jouw feest

Zoek jij naar Halloween inspiratie voor jouw feest thuis of op een andere locatie? Vlaggenclub denkt graag met je mee! Hieronder sommen wij wat leuke Halloween ideeën voor je op om over na te denken:

  • Kijk eens goed naar je Halloween decoratie. Naast de traditionele "enge" Halloween versiering, kun je jouw feest helemaal afmaken met de leukste Halloween vlaggen of vlaggenlijnen. Deze hangen in iedere ruimte waar jij je feest gaat geven fantastisch! Vlaggenclub heeft bijvoorbeeld leuke Halloween welkomstvlaggen in huis, of juist vlaggen met typische griezelige elementen. Andere leuke decoratie opties zijn onze Halloween ballonnen. Deze gaan heel goed samen met de vlaggen of vlaggenlijnen!
  • We kennen ze van SInt-Maarten, maar lampionnen zijn ook zeker geschikt om jouw Halloween feest mee te versieren! Onze Halloween lampionnen hebben leuke kleuren, griezelige motieven en gaan zelfs gepaard met ingebouwde LED verlichting. Een perfecte manier om Halloween te vieren is om de kinderen in de avond te laten trick-or-treaten. En wat dacht je van een gezamenlijke lampionnentocht? Je kunt ze zelfs als decoratie gebruiken voor je eigen Halloween feestje met vrienden!
  • Je kunt hele griezelige en gave effecten creëren met Halloween verlichting. Hang bijvoorbeeld LED lichtsnoeren op met leuke Halloween elementen, om zo jouw hele feestruimte te verlichten. Maar Vlaggenclub heeft ook andere manieren van verlichting! Denk bijvoorbeeld aan kaarsen in pompoenen, theelichtjes of zaklampen ter decoratie! Creëer leuke effecten met onze verlichtende attributen en maak jouw Halloween onvergetelijk. 

 

Halloween artikelen nodig voor jouw feest? 

Vlaggenclub denkt graag met jou mee over leuke Halloween ideeën voor jouw feest. Een Halloween feest organiseren kan soms een hoop gedoe zijn. Laat ons je dan helpen met de juiste versiering en decoratie! Vertel je verhaal aan ons en wat je plannen zijn. Wij helpen je met het uitzoeken van de leukste Halloween decoratie artikelen. Stuur vooral je verzoek of vraag naar info@vlaggenclub.nl en laat ons je helpen!