Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Marokko

Vlaggen Marokko

De Marokko vlag is nu verkrijgbaar bij Vlaggenclub!

Vanaf nu kunt u de Marokkaanse vlag voordelig en snel bestellen bij Vlaggenclub! De vlag van Marokko is verkrijgbaar in diverse formaten. Mocht uw formaat Marokkaanse vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de vlag van Marokko en andere vlaggen, en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

Geschiedenis vlag Marokko

De vlag van Marokko was voor 1915 helemaal rood. Het was een effen rode vlag en werd door talloze Arabische kustlanden gevoerd. Dit was het teken van de kalief van Mekka. Rood was de kleur van de Koraisj, de stam van Mohammed die de kaliefen leverden. De kalief had slechts wereldlijke macht, geen geestelijke. Hij moest tot 1924 (toen zijn ambt werd afgeschaft) de wet beschermen. Marokko stond tot het begin van de 20e eeuw onder invloed van Turkije, maar werd in 1912 echter verdeeld onder Frankrijk en Spanje.

De vlag van Marokko

Om te onderscheiden van andere rode vlaggen, zoals bijvoorbeeld de vlag van Zwitserland, werd er op 1915 een groene zes puntige ster op gezet. Het is een ster waarvan de punten door middel van lijnen met elkaar verbonden zijn. Dit stond oorspronkelijk voor leven en gezondheid.

Interesse in de Marokkaanse vlag?

Heeft u interesse gekregen in de Marokkaanse vlag? Dan bent u bij Vlaggenclub aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje in ons brede assortiment, en bij vragen staan wij u graag te woord.

23 artikel(en)

23 artikel(en)