Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Vlaggen West Indie

Vlaggen van West Indië voordelig bestellen bij Vlaggenclub! Onder West-Indië kan men verschillende gebieden verstaan. Meestal gaat het over de eilanden in de Caraïben; soms ook in combinatie met delen van Midden- en Zuid-Amerika. Technisch gezien ligt West Indië in Noord-Amerika . Omdat het cricketteam van de Windies meerdere landen vertegenwoordigd is er een speciale vlag ontworpen.

Vlaggen van West Indië voordelig bestellen bij Vlaggenclub! Onder West-Indië kan men verschillende gebieden verstaan. Meestal gaat het over de eilanden in de Caraïben; soms ook in combinatie met delen van Midden- en Zuid-Amerika.

meer lezen »
Venster sluiten
Vlaggen West Indie

Vlaggen van West Indië voordelig bestellen bij Vlaggenclub! Onder West-Indië kan men verschillende gebieden verstaan. Meestal gaat het over de eilanden in de Caraïben; soms ook in combinatie met delen van Midden- en Zuid-Amerika. Technisch gezien ligt West Indië in Noord-Amerika . Omdat het cricketteam van de Windies meerdere landen vertegenwoordigd is er een speciale vlag ontworpen. De huidige vlag is sinds 1999 in gebruik en toont een klein zonnig eiland met een palmboom en een wicket op een kastanjebruine/donkerrode achtergrond. Tot 1999 werd een ontwerp uit 1923 gebruikt zonder wicket en zon, maar met een sterrenbeeld. Het cricketteam is erg succesvol. Het won het wereldkampioenschap cricket in 1975 en 1979. Daarnaast waren ze finalist in 1983. In 2004 wonnen ze de ICC Champions Trophy, het enige andere grote internationale toernooi met de toplanden in het cricket. In de afgelopen jaren is het team iets teruggezakt en heeft het niet de successen uit de jaren zeventig kunnen evenaren. Toch hebben de West-Indies ook in de afgelopen jaren een aantal van de beste cricketers in de wereld voortgebracht. Vooral Brian Lara wordt gezien als de beste batsman in de jaren 90. Bestel de gastenlandvlag van West Indië en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

De huidige vlag is sinds 1999 in gebruik en toont een klein zonnig eiland met een palmboom en een wicket op een kastanjebruine/donkerrode achtergrond. Tot 1999 werd een ontwerp uit 1923 gebruikt zonder wicket en zon, maar met een sterrenbeeld. Het cricketteam is erg succesvol. Het won het wereldkampioenschap cricket in 1975 en 1979. Daarnaast waren ze finalist in 1983. In 2004 wonnen ze de ICC Champions Trophy, het enige andere grote internationale toernooi met de toplanden in het cricket. In de afgelopen jaren is het team iets teruggezakt en heeft het niet de successen uit de jaren zeventig kunnen evenaren. Toch hebben de West-Indies ook in de afgelopen jaren een aantal van de beste cricketers in de wereld voortgebracht. Vooral Brian Lara wordt gezien als de beste batsman in de jaren 90. Bestel de gastenlandvlag van West Indië en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!