Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Vlag Rhodesië 90x150cm Best Value

Vlag Rhodesië 90x150cm Best Value ean: 7435127598582

€ 14,95 Incl. BTW € 12,36 Excl. BTW

Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis

Op voorraad
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Beste prijs / kwaliteit
Vlag Rhodesië 90x150cm Best Value Geschikt voor vlaggenstok 2 m. Materiaal is gemaakt van een...meer

Vlag Rhodesië 90x150cm Best Value

Geschikt voor vlaggenstok 2 m. Materiaal is gemaakt van een iets dunnere vlaggenstof dan de standaard stof, rondom gezoomd, met twee ringen ter bevestiging. Wij leveren deze mooie budget vlaggen van Rhodesië als alternatief voor de goedkope vlaggen die sommige leveranciers aanbieden. Die vlaggen zijn vaak van nylon, nylon is een minder goede stof voor vlaggen omdat deze onder invloed van UV-stralen afgebroken worden, dus sneller verouderen dan deze vlaggen van polyester. Alle goede vlaggen worden van polyester gemaakt. Deze zijn van een iets dunnere kwaliteit dan de standaardvlaggen, dit heeft als voordeel dat ze ook bij zachte wind mooi uitwaaien. Haal hem wel binnen bij windkracht 5 of harder anders slijt de vlag sneller. Dit is een mooie fan vlag om mee te nemen tijdens het WK of andere gelegenheid. Ook andere vlaggen van deze kwaliteit zijn verkrijgbaar bij Vlaggenclub.nl Wij leveren vlaggen en wimpels in alle formaten en hebben veruit het grootste assortiment aan vlaggen, wimpels, zwaaivlaggen, autovlaggen en dergelijke.

Voor de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Rhodesië (Unilateral declaration of independence of UDI) maakte het land van 1953 tot 1963 deel uit van de Federatie van Rhodesië en Nyasaland. De protectoraten van Noord-Rhodesië (huidige Zambia), Nyasaland (het huidige Malawi) en de zelfbesturende kolonie van Zuid-Rhodesië maakten deel uit van deze federatie, die een semidominionstatus bezat binnen het Britse rijk.

In 1963 kwam het tot de opheffing van de Federatie waarna zowel Zambia als Malawi in 1964 hun onafhankelijkheid verkregen dankzij de dekolonisatie van Afrika.

Het Verenigd Koninkrijk wilde ook onafhankelijkheid voor Zuid-Rhodesië met een zwart meerderheidsbestuur. Hier was de blanke minderheid in Rhodesië echter als de dood voor. Dit valt te zien in de verkiezingsuitslagen, waar de "Rhodesian Front" partij als grote winnaar uit de bus kwam. Deze partij, waar ook de latere premier Ian Smith lid van was, was voor het behoud van de (blanke) minderheidsregering in Rhodesië in plaats van een plotse overgang tot "majority rule" oftewel zwart meerderheidsbestuur. De verschillen tussen de Rhodesische regering en de Britse regering onder Harold Wilson (Labour) bleken te groot om onderling een oplossing te kunnen vinden.

Op 11 november 1965 riep de regering onder leiding van Ian Smith dan ook eenzijdig de onafhankelijkheid uit. Het vroegere Zuid-Rhodesië zal voortaan verder gaan onder de naam Rhodesië. Het was de bedoeling van Smith om lid te worden van het Britse Gemenebest met koningin Elisabeth II als staatshoofd, maar het Verenigd Koninkrijk erkende de regering van Smith niet. In 1970 werd Rhodesië een republiek.

Rhodesië werd internationaal echter niet erkend en de Britse regering reageerde met strenge economische sancties.

Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Vlag Rhodesië 90x150cm Best Value"
Beoordeling schrijven

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.