Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Hoe plaats je een vlag?

Je hebt dan eindelijk zelf een vlag aangeschaft, goed bezig! Nu is het belangrijk om de vlag veilig en correct te plaatsen. Misschien lijkt het moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Vlaggenclub heeft allerlei hulpmiddelen en vlaggen accessoires om jou te helpen bij het plaatsen van jouw vlag. 

Vlag ophangen gevel 

 

Een vlag aan de gevel plaatsen

Veel vlaggen hangen aan de gevel van een huis, winkel of kantoorpand. Om je vlag aan de gevel te kunnen plaatsen, heb je naast je vlag ook een vlaggenstokhouder nodig. Je hebt ze in veel verschillende vormen en maten, en ook in verschillende stoffen zoals kunststof, RVS en aluminium. Bedenk goed wat je zou willen. Een kunststof vlaggenstokhouder is over het algemeen wat goedkoper, maar een aluminium variant roest niet en is een stuk duurzamer. Sommige vlaggenstokhouders hebben ook plek om meerdere vlaggen te plaatsen! In onze selectie geven wij altijd aan voor welke maat vlaggen de houder geschikt is. Zo kom je dus nooi van een koude kermis thuis!

Monteer jouw keuze vlaggenstokhouder aan de gevel. Het is echt niet moeilijk! Om een vlag op de gevel te plaatsen raden wij wel baksteen aan. Zorg ervoor dat je er goed bij komt, bijvoorbeeld met een trappetje of gebruik één van onze handysticks! Dit is een heel handige vlaggenstok plaatser. Bekijk de video over het plaatsen van een vlag met behulp van een handystick. 

 

 

Een vlag op je balkon plaatsen

Stel dat je een vlag wilt plaatsen als je in een appartement woont? Dan kun je hem gerust op het balkon plaatsen! Vlaggenclub heeft unieke vlaggenstokhouders voor op het balkon in het assortiment. Deze kun je alleen bij Vlaggenclub bestellen! Je bevestigt de vlaggenstok aan de leuning van het balkon. Let op dat de maximale diamter van deze leuning 60 mm moet zijn. Je kunt hem in veel gevallen horizontaal maar ook verticaal ophangen. Let er wel even op dat, vanwegze de veiligheid, je vlaggen op een balkon naar binnen haalt bij windkracht 5 of hoger!

 

Je vlag hijsen in de vlaggenstok

Nu je vlaggenstokhouder gemonteerd is, is het tijd om je vlag aan een vlaggenstok te hijsen. Belangrijk hierbij is dat je het koord goed vastbindt aan de vlaggenstok. Hoe je dit gemakkelijk doet, zie je in onderstaande video uitleg:

 

 

De dikte en grootte van je vlaggenstok hebben natuurlijk te maken met wat voor vlag je tot je beschikking hebt. De meeste vlaggenstokken voor aan de gevel zijn 200 cm lang en kunnen met gemak vlaggen dragen van bijvoorbeeld 70x100 cm, 100x150 cm en 120 x 180 cm. Voor kleinere of juist grotere vlaggen hebben we natuurlijk bijpassende vlaggenstokken in het assortiment. Let dus altijd goed op de grootte van je vlag!

 

Overige tips bij het plaatsen van je vlag

Tot slot hebben we nog een paar handige tips voor je als je jouw vlag veilig wilt ophangen:

  • Bepaal eerst de benodigde diameter die passend is bij jouw specifieke vlag.
  • Kies het liefst voor een duurzame stof vlaggenstokhouder, zodat jouw vlag lang veilig kan wapperen.
  • Bekijk goed of je vlag veilig wappert, ook als er wat wind is. Bij windkracht 5 of hoger moet je de vlag naar binnen halen!
  • Gebruik een handystick. Met deze tool heb je geen trap nodig en kun je veilig vanaf de grond de vlaggenstok met vlag in de vlaggenstokhouder plaatsen. Je vindt ze in ons assortiment tussen de vlaggenstokken.

Meer weten over het plaatsen van jouw vlag? Laat het ons gerust weten en stuur je vraag naar info@vlaggenclub.nl