Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Oeganda

Vlaggen Oeganda

Vlaggen van Nigeria in diverse formaten. Mocht uw formaat Nigeriaanse vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Nigeria en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

De vlag van Oeganda werd aangenomen in 1962 en bestaat uit zes horizontale banden in de kleurencombinatie zwart-geel-rood-zwart-geel-rood. In het midden staat een witte cirkel met daarin het nationale symbool: de grijze kroonkraan. Dit ontwerp is in gebruik als civiele vlag, staatsvlag en oorlogsvlag, waarmee alle functies van de nationale vlag van Oeganda vervuld worden.

De drie kleuren vertegenwoordigen de Afrikanen (zwart), Afrika's zonneschijn (geel) en de Afrikaanse broederschap (rood, de kleur van het bloed dat alle Afrikanen zou verbinden). De kleuren zijn afkomstig uit de voormalige vlag van het Oegandees Volkscongres (Engels: Uganda People's Congress, UPC), een politieke partij die tussen 1960 en 1985 de belangrijkste partij van het land was. Momenteel is ze de grootste oppositiepartij.

4 artikel(en)

4 artikel(en)