Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Zuid-Afrika

Vlaggen Zuid-Afrika

Vlaggen van Zuid-Afrika in diverse formaten. Mocht uw formaat Zuid-Afrikaanse vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Zuid-Afrika en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

De huidige nationale vlag van Zuid-Afrika werd in gebruik genomen op 27 april 1994. Dit was het einde van de apartheid, waarna er een wijdverspreid gevoel ontstond dat de vroegere nationale vlag moest worden vervangen vanwege zijn racistische connotaties in de ogen van veel Zuid-Afrikanen.

Toen de nieuwe vlag werd ontworpen, verklaarde men uitdrukkelijk dat de kleuren geen officiële betekenis of symboliek hadden. Toch is er officieuze consensus bereikt in termen van een betekenis voor de vlag en zijn kleuren. Van de Y-vorm wordt verklaard dat deze de convergentie als één verenigde natie symboliseert. Het rood symboliseert het bloed. Het blauw wijst op de blauwe lucht, terwijl het groen het land Zuid-Afrika symboliseert. Het zwart vertegenwoordigt de zwarte Zuid-Afrikanen, en het wit vertegenwoordigt de blanke Zuid-Afrikanen. Geel staat voor de natuurlijke rijkdommen van het land, waaronder goud. Rood, geel en groen zijn ook de Pan-Afrikaanse kleuren.

De huidige vlag is voor wat betreft de kleuren ook een integratie van de oude Zuid-Afrikaanse vlag en de vlag van het Afrikaans Nationaal Congres.

11 artikel(en)

11 artikel(en)