Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Regenboog vlaggen

Welkom bij de Regenboogvlag pagina van Vlaggenclub!

 Hartelijk welkom bij de regenboogvlag pagina hier op Vlaggenclub. U bent hier aan het juiste adres wanneer u een regenboogvlag gaat kopen. U zult hier alle regenboogvlag soorten en afmetingen vinden die er zijn. Mocht het toch zo zijn dat de vlag die u zoekt er niet tussen zit, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. We zullen dan altijd met een passende oplossing komen!

Het ontstaan van de regenboogvlag

Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog, maar dan meestal niet in elkaar overvloeiend, maar met zes of zeven egale stroken. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en gebieden verspreid over de hele wereld. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging.

 De regenboogvlag is een vlag met veel verschillende kleuren die bestaan uit strepen, in de kleuren van de regenboog. Deze zijn niet in elkaar overvloeiend, maar met zes/zeven rechte stroken. Tegenwoordig kan je de regenboogversiering voor elk kleurrijk feest gebruiken. Een kinderfeest, tuinfeest of feestlocatie wordt extra kleurrijk met de regenboogversiering. Zo kunt u van alles aankleden met verschillende regenboogslingers en vlaggenlijnen, regenboog ballonnen, zwaaivlaggen en lampionnen.

Waar staat de regenboogvlag voor?

De bekende regenboogvlag is ontworpen door Gilbert Baker, een kunstenaar uit San Francisco als symbool voor de Gay Pride parade van 1978. De vlag moest trots uitstralen en tegelijk voor de diversiteit van de levenswijze van lesbische en homoseksuele staan. In tegenstelling tot de echte regenboog lopen de kleren op de vlag niet in elkaar over, De regenboogvlag staat voor gelijkheid voor allen en vrede. Ondanks dat zijn er later toch varianten gekomen op deze regenboog vlag. Omdat ondanks dat deze vlag die staat voor gelijkheid van iedereen, sommige groepen toch hun eigen vlag willen hebben.

Interesse in regenboogvlag kopen?

Zie hier onze standaard Regenboog vlaggen, uit voorraad leverbaar. Ideaal voor wanneer u interesse heeft in regenboogvlag kopen. Wij hebben alle formaten regenboog vlaggen vlaggenlijnen en regenboog zwaaivlaggen. Zelfs een regenboog windsock. Peace Wij leveren deze vlaggen wereldwijd voor alle soorten festivals, gaypride coming out day enz De officiële Vredesvlag Hang uw Regenboogvlag uit rond en op 11 Oktober de nationale Coming Out day of na een mogelijke aanslag als teken dat je bent. Is de regenboogvlag toch net niet de vlag waar u naar op zoek bent? Neem dan eens een kijkje bij een van onze andere vlaggen, bijvoorbeeld de feestdagen versiering.

 

34 artikel(en)

34 artikel(en)