Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Vlag bedrukken

Een vlag bedrukken, hoe werkt dat nou eigenlijk met een ontwerp? Voor een graficus is dit gesneden koek maar heb je hier geen ervaring in dan kan het een hele klus zijn. De DTP'ers van de Vlaggenclub zullen je hierbij altijd ondersteunen. Ook als je geen ervaring hebt met het aanleveren van een ontwerp. Hieronder vind je de aanleverspecificaties en andere vragen over het aanleveren van een ontwerp. Heb je toch nog vragen neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag om samen een goed ontwerp te maken en daarmee een mooie vlag te drukken.

Aanleverspecificaties van je ontwerp

Om er zeker van te zijn dat je het beste resultaat krijgt van je bestelde vlaggen hebben wij ook de beste bestanden nodig. Elk type vlag die wij bedrukken is hierin vaak net anders. In hoofdlijnen geld dat wij goed overweg kunnen met een ontwerp dat is opgemaakt als .ai .eps .tiff .png .psd .tif .png of hoogwaardig PDF-bestand. Het ontwerp heeft de juiste verhouding, bijvoorbeeld 3:2 bij een reguliere vlag, en de kleuren zijn aangegeven als PMS of CMK. Een goede vuistregel is dat het ontwerp een vectoren bestand is. 

Ik heb geen vectorenbestand. Wat nu?

Het kan zijn dat je een ontwerp wil laten drukken dat geen vectorenbestand is. Bijvoorbeeld foto's of full-colour bestanden. Afhankelijk van de kwaliteit van het bestand kunnen wij deze wel drukken op een vlag. Hierbij dient de afbeelding op ware grootte te zijn en minimaal 150dpi (Dots per inch) te zijn. Wij controleren altijd eerst het ontwerp voordat we deze in productie nemen. Is deze niet voldoende naar onze kwaliteitseisen dan zullen we altijd contact met je opnemen.

Ik heb alleen logo of een plaatje opgestuurd gekregen van iemand

uit eigen ervaring weten we dat een simpele afbeelding vaak niet geschikt is om te drukken op een vlag. Wat er op een computer mooi uit ziet, komt er anders uit te zien op een (grotere) vlag. Vuistregel die je hierbij kan hanteren is dat als je bestand minder dan 1MB groot is deze waarschijnlijk niet geschikt is om te drukken op een vlag.

Het ontwerp voldoet niet aan de voorwaarden na het plaatsen van de bestelling

Geen probleem! Onze DTP specialisten controleren altijd eerst een ontwerp voordat wij deze in productie nemen. Een vlag die niet mooi gedrukt is wordt niemand blij van. Als je ontwerp niet aan onze kwaliteitseisen voldoet zullen wij altijd contact met je opnemen. Wij zullen dan samen met je naar een passende oplossing zoeken. Kunnen we deze niet vinden dan zullen we je bestelling restitueren.

Ik heb nog geen ontwerp

Ook dit is geen probleem! Hiervoor hebben wij twee mogelijkheden voor je:

  • Onze ervaren DTP'ers helpen je graag met het ontwerpen van je vlag. Voor €45,- incl. btw kunnen we al een ontwerp voor je vlag maken. Geef dit aan bij het plaatsen van je bestelling. Bekijk hier de werkwijze om je vlag te laten ontwerpen door de Vlaggenclub.
  • Ontwerp je liever zelf je vlag? Ook dat kan met onze speciaal ontwikkelde vlaggeneditor. Zo heb jij in een handomdraai je eigen vlag ontworpen. Klik hier om je eigen vlag te ontwerpen. Let op: een logo of afbeelding in matige kwaliteit zal ook in de editor van matige kwaliteit blijven. 

 Tips om teleurstellingen te voorkomen

  • Werk bij voorkeur met een ontwerp dat is opgemaakt als vectorenbestand. Dit kunnen wij goed opschalen en daarmee kunnen we de kwaliteit garanderen.
  • Geef in het bestand de PMS of CMK kleuren aan.
  • Hou de randen rondom het ontwerp vrij van teksten, logo's en/of scherpe lijnen . Deze kunnen net wegvallen bij het drukken en zoomen van je vlag. Hou hiervoor een afloop van 10mm aan elke zijde aan.
  • Zorg voor een ontwerp op ware grote en 150 DPI bij het aanleveren van full colour bestanden of grote foto's.
  • Zorg dat alle fonts omgezet zijn naar lettercontouren.