Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Tibetaanse gebedsvlaggen l rechthoekig ean: 7435127419467

Vanwege grote belangstelling is dit product tijdelijk niet beschikbaar. We zijn druk bezig het product opnieuw op voorraad te krijgen. Kom binnenkort terug naar de shop om je product alsnog te bestellen.
€ 5,95 Incl. BTW € 4,92 Excl. BTW

Levertijd 1 1- 3 werkdagen

Levertijd 1 werkdagen
Gratis verzending vanaf €75
Beste prijs / kwaliteit
Vlaggenlijn Tibetaanse gebedsvlaggen l rechthoekig Vlaggenlijn Tibetaanse gebedsvlaggen met...meer

Vlaggenlijn Tibetaanse gebedsvlaggen l rechthoekig

Vlaggenlijn Tibetaanse gebedsvlaggen met mooie verschillende traditionele kleuren. Hang deze Tibetaanse vlaggenlijn met mooie gebedsvlaggen buiten. Ze zullen langzaamaan in de lucht opgaan zo worden uw gebeden gehoord.

Oranje koord met 20 Tibetaanse gebedsvlaggetjes van stof

Tibetaanse gebedsvlaggen kopen

In het Tibetaanse boeddhisme zijn de gebedsvlaggen niet weg te denken. Bij Vlaggenclub kan je de Tibetaanse gebedsvlaggetjes kopen in nog 1 andere maat.

De lengte van de vlaggenlijn is ongeveer 500cm. De vlaggetjes zijn 15 x 26cm.

Materiaal: 100% katoen

Boeddhisme kleuren betekenis

Traditie getrouw hebben de gebedsvlaggen vijf kleuren die elk voor een eigen element staan. Blauw staat voor "hemel", wit voor "wind", rood voor "vuur", groen voor "water" en geel voor "aarde". Tegelijkertijd staat elke kleur voor een van de vijf dhyani-Boeddha's: blauw voor Akshobhya Boeddha, wit voor Ratnasambhava Boeddha, rood voor Amitabha Boeddha, groen voor Amoghasiddhi Boeddha en geel voor Vairocana Boeddha.

In het midden van elke vlag staat een afbeelding van een sterk paard (ta) met drie juwelen op haar rug. Het paard staat voor symbool voor snelheid en de weg van ongeluk naar voorspoed. De drie juwelen symboliseren de sangha (is gemeenschap), de drie bouwstenen van het boeddhisme en de Boeddha, de dhamma (de leer van het Boeddisme). Verder staan er variaties beschreven op de traditionele mantra’s. Ook staan er gebeden op voor een lang en voorspoedig leven voor als je de vlaggetje ophangt. 


Tibetaanse gebedsvlaggen ophangen

Het idee achter de vlaggen is dat de wind alle gebeden meeneemt en verspreidt. De vlaggetjes zijn niet gezoomd, het is de bedoeling dat ze gaan rafelen, zodat de mantra's en gebeden van de vlaggen afwaaien.  De vlaggenlijnen worden tussen twee hoge punten opgehangen, bijvoorbeeld tussen twee daken, of ze hangen van een hoog punt naar een lager gelegen punt.

Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Tibetaanse gebedsvlaggen l rechthoekig"
Schrijf een Beoordeling:
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.
Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.