Koop de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea online bij Vlaggenclub.nl! De vlag van Papoea-Nieuw-Guinea bestaat uit twee diagonale driehoeken: een zwarte met het sterrenbeeld Zuiderkruis en een rode met een geel silhouet van de Raggi's paradijsvogel. In onze webshop is de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea in elk formaat beschikbaar. Als u op werkdagen voor 16:00 bestelt, heeft u de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea de volgende dag al in huis.
De vlag van Papoea-Nieuw-Guinea heeft een opvallend ontwerp dat bestaat uit twee schuine driehoeken. De bovenste driehoek is rood en toont een geel-oranje silhouet van een Raggi’s paradijsvogel. De onderste driehoek is zwart en bevat vijf witte sterren die samen het sterrenbeeld het Zuiderkruis vormen. Deze elementen verwijzen naar zowel de eigen natuur en cultuur als naar de historische banden met andere landen in de regio.
De Papoea-Nieuw-Guinea vlag werd officieel aangenomen op 1 juli 1971, vier jaar voordat Papoea-Nieuw-Guinea zijn volledige onafhankelijkheid van Australië verwierf in 1975.
Het ontwerp van de Papoea-Nieuw-Guinea vlag is afkomstig van Susan Karike, een jonge leerlinge van een katholieke missieschool. Ze werd gevraagd een ontwerp te maken door een speciaal comité dat door het land trok om de bevolking te betrekken bij het kiezen van een nationale vlag. Ondanks hun inspanningen was de belangstelling vanuit de bevolking destijds beperkt.
Papoea-Nieuw-Guinea kent een complexe koloniale geschiedenis die ook in de vlag terug te zien is. De paradijsvogel werd al gebruikt als symbool toen een groot deel van het huidige Papoea-Nieuw-Guinea nog onder Duits gezag stond als Keizer Wilhelmsland. De invloed van Australië, dat later het bestuur overnam, is zichtbaar in het gebruik van het Zuiderkruis, dat ook op de Australische vlag prijkt.
Voordat de huidige vlag van Papoea-Nieuw-Guinea werd ingevoerd, kende het gebied diverse andere vlaggen. Vanaf de late 19e eeuw waren er onder andere Duitse en Britse vlaggen in gebruik. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het noordelijke deel van het gebied onder Australisch bestuur en werden beide delen uiteindelijk samengevoegd tot het Australian Trust Territory of Papua and New Guinea. In totaal zijn er in de afgelopen 120 jaar zeven verschillende vlaggen geweest, waaronder ook een periode waarin simpelweg de Australische vlag werd gebruikt. Zie de Australische vlag hier!
De vlag bestaat uit twee diagonale driehoeken: een zwarte en een rode. In de zwarte driehoek staan vijf witte sterren die het sterrenbeeld Zuiderkruis vormen, wat de geografische ligging van het land op het zuidelijk halfrond benadrukt. De rode driehoek bevat een gele Raggi's paradijsvogel, een nationaal symbool dat de culturele rijkdom en biodiversiteit van het land vertegenwoordigt.
De vlag Papoea-Nieuw-Guinea werd officieel aangenomen op 1 juli 1971, vier jaar voordat Papoea-Nieuw-Guinea onafhankelijk werd van Australië op 16 september 1975.
Het ontwerp is gemaakt door Susan Karike, destijds een jonge studente. Haar ontwerp werd gekozen uit verschillende inzendingen tijdens een nationale ontwerpwedstrijd.
Het Zuiderkruis is een prominent sterrenbeeld op het zuidelijk halfrond en symboliseert de geografische positie van Papoea-Nieuw-Guinea. Het benadrukt ook de historische en culturele banden met andere landen in de regio die dit sterrenbeeld in hun vlaggen gebruiken.
De Raggi's paradijsvogel is endemisch voor Papoea-Nieuw-Guinea en staat symbool voor de unieke fauna van het land. Het vertegenwoordigt ook de culturele identiteit en trots van de natie.
Er zijn geen officiële varianten van de nationale vlag voor specifieke gelegenheden. Echter, tijdens bepaalde evenementen kunnen decoratieve elementen worden toegevoegd, zolang het oorspronkelijke ontwerp niet wordt aangetast.
Je staat op het punt om een vlag van Papoea-Nieuw-Guinea te kopen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bedenk waar en hoe vaak je de Papoeaans-Nieuw-Guinese vlag gaat gebruiken. Bij Vlaggenclub hebben we vaak de standaardformaten op voorraad. Mocht jouw gewenste formaat toch niet beschikbaar zijn, dan kunnen we deze binnen enkele dagen leveren. Hieronder lees je hoe je een keuze maakt tussen de aangeboden kwaliteiten en formaten vlaggen.
Vlaggen zijn er in diverse soorten en maten. De vlag van Papoea-Nieuw-Guinea kun je hijsen in een vlaggenmast of aan de muur hangen. We bieden de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea in elk gewenst formaat aan. Hieronder vind je een lijst met standaardformaten die we kunnen leveren. Mocht jouw gewenste formaat nog niet in de webshop staan, neem dan contact op via info@vlaggenclub.nl, dan zorgen we ervoor dat je de vlag alsnog kunt bestellen.
10x15 cm Tafelvlag Papoea-Nieuw-Guinea
20x30 cm Tentvlag, motorvlag of kleine bootvlag
30x45 cm Bootvlag
40x60 cm Bootvlag
50x75 cm Bootvlag
60x90 cm Budgetvriendelijke vlag
70x100 cm Kleine gevelvlag of grote bootvlag
90x150 cm Populaire vlag Papoea-Nieuw-Guinea
100x150 cm Gevelvlag, meest gekozen formaat
120x180 cm Grote gevelvlag of kleine mastvlag
150x225 cm Mastvlag Papoea-Nieuw-Guinea
200x300 cm Grote mastvlag
225x350 cm XXL mastvlag
300x450 cm Grootste vlag van Papoea-Nieuw-Guinea
Andere formaten zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
Naast de standaardformaten leveren wij ook:
Autovlaggen Papoea-Nieuw-Guinea
Banieren
Wimpels
Strandvlaggen
Tafelvlaggen
Vlaggenlijnen
Zwaaivlaggen
Ben je op zoek naar afbeeldingen van de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea of illustraties voor de Papoeaans-Nieuw-Guinese vlag? Alle afbeeldingen op onze webshop zijn auteursrechtelijk beschermd door Vlaggenclub. Je mag onze afbeeldingen gebruiken, mits je een link naar onze website en een bronvermelding toevoegt. Heb je een leuke spreekbeurt over de Papoeaans-Nieuw-Guinese vlag gemaakt en informatie van ons gebruikt? Dan ontvangen wij graag jouw spreekbeurt via onze mail.
Laat zien dat je trots bent op Papoea-Nieuw-Guinea met deze prachtige vlaggen! Alle formaten van de vlag van Papoea-Nieuw-Guinea zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Eenvoudig en voordelig je Papoea-Nieuw-Guinea vlag online bestellen bij Vlaggenclub. Doorgaans de volgende werkdag in huis.