Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Bolivia

Vlaggen Bolivia

Vlag van Bolivia in diverse formaten

De vlag van Bolivia is een driekleur met drie gelijke horizontale banen: een rode, gele en groene. In de staatsvlag en de vlag van het leger staat het wapen van het land in de middelste baan. De vlag is in de huidige vorm in gebruik sinds 25 juli 1851. In de civiele vlag en dus de vlag voor de burgers van Bolivia ontbreekt het wapen en zijn de bnen met de kleuren rood geel groen verder hetzelfde als de regeringsvlag.

De kleuren in de vlag hebben elk een symbolische betekenis. Het rood staat voor het bloed dat in de onafhankelijkheidsstrijd is vergoten. De gele kleur symboliseert het goud en de bodemrijkdommen van het land. De groene baan staat ten slotte voor de rijkdom van de natuur en de hoop.

Deze kleuren komen toevallig overeen met de Pan-Afrikaanse kleuren van veel Afrikaanse staten. Deze hebben vaak dezelfde symbolische betekenis. De overeenkomst is louter toeval; de kleuren in de Boliviaanse vlag zijn ouder.

Mocht uw formaat Boliviaanse vlaggen er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Bolivia en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

18 artikel(en)

18 artikel(en)