Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Peru

Vlaggen Peru

Vlaggen van Peru in diverse formaten.

De vlag van Peru is een verticale driekleur in de kleuren rood-wit-rood. De vlag werd ontworpen door de Zuid-Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijder José de San Martín en aangenomen op 25 februari 1825.

Afhankelijk van het gebruik wordt de vlag voorzien van verschillende emblemen en heeft zij een andere naam. Er zijn drie versies:

  • De Nationale Vlag of Civiele Vlag (Bandera Nacional) mag door iedereen gebruikt worden en heeft geen emblemen.
  • Het Nationaal Vaandel of Staatsvlag (Pabellón Nacional) wordt gebruikt door de overheid. Deze variant heeft in het midden van de witte baan het wapen van Peru.
  • De Oorlogsvlag (Bandera de Guerra) wordt gebruikt door het leger en de nationale politie. Deze variant heeft in het midden van de witte baan het (enigszins aangepaste) wapenschild van het land met daaromheen Peruaanse vlaggen.
  • Wapen

    Het wapen op de staats- en oorlogsvlag toont in drie velden de drie rijkdommen van het land: het plantenleven, het dierenleven en de mineralen. Het wapen op de staatsvlag wordt omringd door een palmtak. Boven het wapen staat een gesloten krans. Op de oorlogsvlag is de krans open.

Mocht uw formaat Peruviaanse vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Peru en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

5 artikel(en)

5 artikel(en)