Op werkdagen voor 16:00 besteld,
dezelfde dag verzonden*
Gratis verzending vanaf €75

Nederlandse vlag en wimpel

Bestel de Nederlandse vlag bij de Vlaggenclub. Deze rood-wit-blauwe vlag van Nederland wappert traditioneel tijdens officiële nationale gelegenheden in het hele land. Vlaggenclub levert al jaren de Nederlandse vlag in goede kwaliteit en in elk formaat. En bij de vlag hoort natuurlijk ook een oranje wimpel.

Bestel de Nederlandse vlag bij de Vlaggenclub. Deze rood-wit-blauwe vlag van Nederland wappert traditioneel tijdens officiële nationale gelegenheden in het hele land. Vlaggenclub levert al jaren de Nederlandse vlag in goede kwaliteit en in elk formaat.

meer lezen »
Venster sluiten
Nederlandse vlag en wimpel

Bestel de Nederlandse vlag bij de Vlaggenclub. Deze rood-wit-blauwe vlag van Nederland wappert traditioneel tijdens officiële nationale gelegenheden in het hele land. Vlaggenclub levert al jaren de Nederlandse vlag in goede kwaliteit en in elk formaat. En bij de vlag hoort natuurlijk ook een oranje wimpel.

Nederlandse vlag kopen

Nu is de tijd om een Nederlandse vlag te kopen. Boven elk officieel gebouw wappert de nationale vlag al in het buitenland, in Nederland was dit tot kort geleden niet zo. Vaak moest je namelijk in Nederland erg goed zoeken om onze nationale vlag ergens te zien. Nu zal dat anders zijn, in de tweede kamer en in de gemeenteraden zal de nationale driekleur nu prominent aanwezig zijn. Maar ook in het straatbeeld zie je steeds vaker de vlag van Nederland wapperen in de vlaggenmast of aan de vlaggenstok. Zo hebben we de traditionele dagen dat we de vlag hijsen. Op Koningsdag, 5 mei en als iemand het eindexamen succesvol gehaald heeft zal je het rood wit blauw zien wapperen. Volgen we de richtlijnen van de overheid - ofwel het vlaggenprotocol - wanneer je de vlag mag hijsen dan kunnen we vrij kort zijn. In Nederland zijn burgers en bedrijven vrij om de vlag naar eigen gelang te hijsen. Wel zijn er gebruiken voor het hijsen van onze nationale driekleur. Zo mag de Nederlandse vlag nooit de grond raken en is het goed gebruik om tussen zonsondergang en zonsopgang de vlag te strijken. Wil je 's nachts toch de vlag laten hangen dan is het wel gewenst de vlag te verlichten. Voor Rijksgebouwen is er wel een strikte algemene vlaginstructie. Daarover later meer.

Wanneer mag je in 2023 de Nederlandse vlag uithangen?

Laten we beginnen dat we in Nederland geen wettelijke regels kent wanneer je de vlag mag of moet uithangen. Dus de liefhebber mag onze nationale driekleur elke dag hijsen in de vlaggenstok. Goed gebruik is hierbij wel dat je de vlag strijkt tussen zonsondergang en zonsopkomst. De uitzondering hierop is als de Nederlandse vlag verlicht is. Maar goed, wanneer is het nou extra feestelijk om de vlag te hijsen in 2023? Dit jaar hijsen we de vlaggen bij verjaardagen van de koninklijke familie. Dit is op 31 januari voor de verjaardag van Prinses Beatrix. Op 27 april voor de verjaardag van onze Koning. Op 17 mei is Koningin Maxima jarig en op 7 december prinses Amalia. Opvallend is dat we de Nederlandse vlag niet uithangen bij de verjaardagen van Alexia en Ariane.

Naast de verjaardagen van de koninklijke familie hijsen we de vlag tijdens 4 en 5 mei. Dit gebruik wordt altijd breed opgevolgd in Nederland. Ook bekend is natuurlijk dat we de vlag uithangen tijdens Prinsjesdag al is het officiele protocol dat dit alleen in Den Haag gebeurt. Minder bekend is dat we jaarlijks de rood wit blauwe vlag ook hijsen tijdens veteranendag wat altijd valt op de laatste zaterdag in Juni. Ook 15 augustus is een vlagmoment waarop we stilstaan bij het formele einde van de 2e wereldoorlog. De laatste dag in 2022 is 15 december wat de officiele koninkrijksdag is. Op deze dag heeft Koningin Juliana het statuut der koninkrijk Nederland getekend in 1954. Op al deze data zal je dit jaar de vlag zien hangen op alle officiele overheidsgebouwen en moet je ook niet verbaasd zijn als je de Nederlandse vlag meer ziet hangen in het straatbeeld.

Waarom zou ik een Nederlandse vlag kopen?

Als Nederlander hoor je natuurlijk altijd een Nederlandse vlag in huis te hebben. Het is namelijk aan te raden om voor 4 mei een Nederlandse vlag te kopen. De vlag hangt op dodenherdenking halfstok. Hiermee herdenkt Nederland de slachtoffers die stierven sinds de tweede wereldoorlog. Ook voor de dag erna is het zeer handig om een vlag te kopen. Op 5 mei, tijdens Bevrijdingsdag, hangt de vlag namelijk aan de top van de vlaggenmast. Hiermee wordt de bevrijding van Nederland gevierd. Verder is het altijd gezellig om de vlag te hijsen tijdens koningsdag, verjaardagen en andere feestmomenten.

Welke afweging moet ik maken bij het kopen van een Nederlandse vlag?

Bij het kopen van een Nederlandse vlag dien je rekening te houden met het soort vlag dat je kunt kopen. Zo heb je keuze uit verschillende soorten en maten. Zo kan bijvoorbeeld denken om een vlag te kopen voor aan de vlaggenmast. Voor een vlaggenmast tot 6 meter adviseren wij een vlag van 150cm bij 225cm. Heb je een grotere vlaggenmast dan staat een 2 bij 3 meter vlag erg mooi. Maar we hebben natuurlijk ook andere alternatieven zoals: Tafelvlaggen, vlaggenlijnen, autovlaggen en natuurlijk zwaaivlaggetjes. Als je een Nederlandse vlag koopt dan is het materiaal natuurlijk ook erg belangrijk. Tegenwoordig worden vlaggen vaak gemaakt van spun (spunpoly), omdat dit zeer robuust materiaal is. Vroeger werden vlaggen vooral van katoen gemaakt echter was de levensduur van dit materiaal een stuk korter. Zo zal de vlag van spun mooier blijven bij gebruik in weer en wind.

Nederlandse vlag kopen bij Vlaggenclub

Koop je Nederlandse vlag online bij Vlaggenclub! Bij Vlaggenclub vindt je de vlag van Nederland tegen lage prijzen, uiteraard zijn de vlaggen van hoge kwaliteit. Wil je beschikken over een Nederlandse vlag die bij Vlaggenclub vandaan komt, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt gemakkelijk en veilig een vlag van Nederland kopen via de webshop. Vlaggenclub is de grootste webwinkel in Nederland voor al uw Nederlandse vlaggen en vlaggenstokken.

Vlag Nederland kopen?

Wil je een vlag Nederland kopen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Op deze website van Vlaggenclub kan je verschillende soorten en maten Nederlandse vlaggen kopen. Je kunt hierbij denken aan Nederlandse tafelvlaggen, puntvlaggen, vlaggenlijnen, autovlaggen, fietsvlaggen, papieren zwaaivlaggetjes en natuurlijk grote en kleine vlaggen. De grote en kleine vlaggen zijn van topkwaliteit materiaal namelijk spun. Spunpoly is het meest gebruikte materiaal voor vlaggen, doordat Spunpoly erg robuust is en hierdoor duurzaam 165gr/m2 en tevens door de structuur lijkt op het vroeger veel gebruikte katoen. Een vlag van Nederland is bij Vlaggenclub beschikbaar in verschillende maten, het kleinste formaat is een vlaggetje van 20x30 cm en de grootste Nederlandse vlag is wel 400x600cm. Mocht je gewenste maat niet beschikbaar zijn in het assortiment van Vlaggenclub, neem dan contact op via info@vlaggenclub.nl. Via deze manier kunt u een prijsopgave ontvangen over de gewenste maat.

Nederlandse vlag kopen bij de vlaggen specialist: Vlaggenclub!

Een vlag kopen bij Vlaggenclub.nl is zeer snel en gemakkelijk. Bij Vlaggenclub vindt je de Nederlandse vlag die je zoekt tegen een zeer voordelige prijs. Daarnaast zijn de Nederlandse vlaggen van zeer hoge kwaliteit. Vlaggenclub is de grootste webwinkel in Nederland gespecialiseerd in vlaggen. Heb je vragen over een (specifieke) Nederlandse vlag bij Vlaggenclub? Neem dan contact op via info@vlaggenclub.nl. Wij hebben de Nederlandse vlag in ieder gewenst formaat op voorraad. Het grootste assortiment Nederlandse vlag voordelig online kopen bij vlaggenclub.

De symbolische betekenis van de Nederlandse vlag

Het rood, wit en blauw, de kleuren van de vlag van Nederland zal nooit meer verloren gaan met de Nederlandse vlaggen van Vlaggenclub. De vlag van Nederland staat symbool voor de eenheid én onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlandse vlag worden zowel op het land op zee gebruikt als civiele vlag. Daarnaast wordt de vlag van Nederland ook gebruikt als oorlogsvlag en dienstvlag. In Nederland is er een officieel protocol de Nederlandse vlag uit te hangen. Iedereen wordt gevraagd dit vlag protocol te volgen, maar is niet verplicht deze ook daadwerkelijk op te volgen wanneer personen dit niet willen. Het protocol vind je hieronder:

  • Het hijsen van de vlag van Nederland gebeurt in de ochtend, bij zonsondergang wordt de vlag neergehaald.
  • De Nederlandse vlag mag de grond niet aanraken
  • De vlag van Nederland wordt niet versierd (bijvoorbeeld door een schooltas)
  • Een oranje wimpel worden alleen gebruikt bij verjaardagen van leden van het Koninklijke Huis én op Koningsdag

Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag met wimpel koop je bij de Vlaggenclub! Hijs onze nationale driekleur in het topje van je vlaggenmast.

Een Nederlandse vlag kopen is eigenlijk altijd een goed idee

Ook voor minder officiële gelegenheden is het kopen van een Nederlandse vlag natuurlijk erg leuk. Zo is de vlag altijd een zeer grote aanwinst wanneer het Nederlandse elftal speelt. Hang de vlag op voor je huis of hang hem achter het raam. Omdat onze rood-wit-blauwe vlag op veel plekken kan worden gehangen kopen veel mensen meerdere vlaggen. Maar een Nederlandse vlag is natuurlijk voor veel meer momenten te gebruiken. Zo kun je de vlag uithangen wanneer je dochter/zoon slaagt. Of wanneer koningsdag weer plaatsvind.

Complete set Nederlandse vlag met wimpel stok en houder kopen

Complete set Nederlandse vlag pakket met Oranje wimpel vlaggenstok en aluminium gevelstokhouder kan je het voordeligst kopen bij de Vlaggenclub. Met tevens het gratis gepatenteerde en simpele halfstok-oplossing hang je vlag eenvoudig halfstok. Geen andere vlaggen centrale leverde ooit een complete set voor deze laagste prijs en ook nimmer zo compleet. Wij zijn niet voor niets de leukste en voordeligste vlaggen centrale van Nederland.

Alle Nederlandse vlaggen in ieder formaat zijn altijd ruimschoots op voorraad in ons eigen magazijn. Op werkdagen voor 16:00 uw Nederlandse vlag besteld is dezelfde dag nog verzonden. Doorgaans de volgende werkdag uw NL vlag in huis.

Nederlandse vlag kopen

Nu is de tijd om een Nederlandse vlag te kopen. Boven elk officieel gebouw wappert de nationale vlag al in het buitenland, in Nederland was dit tot kort geleden niet zo. Vaak moest je namelijk in Nederland erg goed zoeken om onze nationale vlag ergens te zien. Nu zal dat anders zijn, in de tweede kamer en in de gemeenteraden zal de nationale driekleur nu prominent aanwezig zijn. Maar ook in het straatbeeld zie je steeds vaker de vlag van Nederland wapperen in de vlaggenmast of aan de vlaggenstok. Zo hebben we de traditionele dagen dat we de vlag hijsen. Op Koningsdag, 5 mei en als iemand het eindexamen succesvol gehaald heeft zal je het rood wit blauw zien wapperen. Volgen we de richtlijnen van de overheid - ofwel het vlaggenprotocol - wanneer je de vlag mag hijsen dan kunnen we vrij kort zijn. In Nederland zijn burgers en bedrijven vrij om de vlag naar eigen gelang te hijsen. Wel zijn er gebruiken voor het hijsen van onze nationale driekleur. Zo mag de Nederlandse vlag nooit de grond raken en is het goed gebruik om tussen zonsondergang en zonsopgang de vlag te strijken. Wil je 's nachts toch de vlag laten hangen dan is het wel gewenst de vlag te verlichten. Voor Rijksgebouwen is er wel een strikte algemene vlaginstructie. Daarover later meer.

Wanneer mag je in 2023 de Nederlandse vlag uithangen?

Laten we beginnen dat we in Nederland geen wettelijke regels kent wanneer je de vlag mag of moet uithangen. Dus de liefhebber mag onze nationale driekleur elke dag hijsen in de vlaggenstok. Goed gebruik is hierbij wel dat je de vlag strijkt tussen zonsondergang en zonsopkomst. De uitzondering hierop is als de Nederlandse vlag verlicht is. Maar goed, wanneer is het nou extra feestelijk om de vlag te hijsen in 2023? Dit jaar hijsen we de vlaggen bij verjaardagen van de koninklijke familie. Dit is op 31 januari voor de verjaardag van Prinses Beatrix. Op 27 april voor de verjaardag van onze Koning. Op 17 mei is Koningin Maxima jarig en op 7 december prinses Amalia. Opvallend is dat we de Nederlandse vlag niet uithangen bij de verjaardagen van Alexia en Ariane.

Naast de verjaardagen van de koninklijke familie hijsen we de vlag tijdens 4 en 5 mei. Dit gebruik wordt altijd breed opgevolgd in Nederland. Ook bekend is natuurlijk dat we de vlag uithangen tijdens Prinsjesdag al is het officiele protocol dat dit alleen in Den Haag gebeurt. Minder bekend is dat we jaarlijks de rood wit blauwe vlag ook hijsen tijdens veteranendag wat altijd valt op de laatste zaterdag in Juni. Ook 15 augustus is een vlagmoment waarop we stilstaan bij het formele einde van de 2e wereldoorlog. De laatste dag in 2022 is 15 december wat de officiele koninkrijksdag is. Op deze dag heeft Koningin Juliana het statuut der koninkrijk Nederland getekend in 1954. Op al deze data zal je dit jaar de vlag zien hangen op alle officiele overheidsgebouwen en moet je ook niet verbaasd zijn als je de Nederlandse vlag meer ziet hangen in het straatbeeld.

Waarom zou ik een Nederlandse vlag kopen?

Als Nederlander hoor je natuurlijk altijd een Nederlandse vlag in huis te hebben. Het is namelijk aan te raden om voor 4 mei een Nederlandse vlag te kopen. De vlag hangt op dodenherdenking halfstok. Hiermee herdenkt Nederland de slachtoffers die stierven sinds de tweede wereldoorlog. Ook voor de dag erna is het zeer handig om een vlag te kopen. Op 5 mei, tijdens Bevrijdingsdag, hangt de vlag namelijk aan de top van de vlaggenmast. Hiermee wordt de bevrijding van Nederland gevierd. Verder is het altijd gezellig om de vlag te hijsen tijdens koningsdag, verjaardagen en andere feestmomenten.

Welke afweging moet ik maken bij het kopen van een Nederlandse vlag?

Bij het kopen van een Nederlandse vlag dien je rekening te houden met het soort vlag dat je kunt kopen. Zo heb je keuze uit verschillende soorten en maten. Zo kan bijvoorbeeld denken om een vlag te kopen voor aan de vlaggenmast. Voor een vlaggenmast tot 6 meter adviseren wij een vlag van 150cm bij 225cm. Heb je een grotere vlaggenmast dan staat een 2 bij 3 meter vlag erg mooi. Maar we hebben natuurlijk ook andere alternatieven zoals: Tafelvlaggen, vlaggenlijnen, autovlaggen en natuurlijk zwaaivlaggetjes. Als je een Nederlandse vlag koopt dan is het materiaal natuurlijk ook erg belangrijk. Tegenwoordig worden vlaggen vaak gemaakt van spun (spunpoly), omdat dit zeer robuust materiaal is. Vroeger werden vlaggen vooral van katoen gemaakt echter was de levensduur van dit materiaal een stuk korter. Zo zal de vlag van spun mooier blijven bij gebruik in weer en wind.

Nederlandse vlag kopen bij Vlaggenclub

Koop je Nederlandse vlag online bij Vlaggenclub! Bij Vlaggenclub vindt je de vlag van Nederland tegen lage prijzen, uiteraard zijn de vlaggen van hoge kwaliteit. Wil je beschikken over een Nederlandse vlag die bij Vlaggenclub vandaan komt, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt gemakkelijk en veilig een vlag van Nederland kopen via de webshop. Vlaggenclub is de grootste webwinkel in Nederland voor al uw Nederlandse vlaggen en vlaggenstokken.

Vlag Nederland kopen?

Wil je een vlag Nederland kopen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Op deze website van Vlaggenclub kan je verschillende soorten en maten Nederlandse vlaggen kopen. Je kunt hierbij denken aan Nederlandse tafelvlaggen, puntvlaggen, vlaggenlijnen, autovlaggen, fietsvlaggen, papieren zwaaivlaggetjes en natuurlijk grote en kleine vlaggen. De grote en kleine vlaggen zijn van topkwaliteit materiaal namelijk spun. Spunpoly is het meest gebruikte materiaal voor vlaggen, doordat Spunpoly erg robuust is en hierdoor duurzaam 165gr/m2 en tevens door de structuur lijkt op het vroeger veel gebruikte katoen. Een vlag van Nederland is bij Vlaggenclub beschikbaar in verschillende maten, het kleinste formaat is een vlaggetje van 20x30 cm en de grootste Nederlandse vlag is wel 400x600cm. Mocht je gewenste maat niet beschikbaar zijn in het assortiment van Vlaggenclub, neem dan contact op via info@vlaggenclub.nl. Via deze manier kunt u een prijsopgave ontvangen over de gewenste maat.

Nederlandse vlag kopen bij de vlaggen specialist: Vlaggenclub!

Een vlag kopen bij Vlaggenclub.nl is zeer snel en gemakkelijk. Bij Vlaggenclub vindt je de Nederlandse vlag die je zoekt tegen een zeer voordelige prijs. Daarnaast zijn de Nederlandse vlaggen van zeer hoge kwaliteit. Vlaggenclub is de grootste webwinkel in Nederland gespecialiseerd in vlaggen. Heb je vragen over een (specifieke) Nederlandse vlag bij Vlaggenclub? Neem dan contact op via info@vlaggenclub.nl. Wij hebben de Nederlandse vlag in ieder gewenst formaat op voorraad. Het grootste assortiment Nederlandse vlag voordelig online kopen bij vlaggenclub.

De symbolische betekenis van de Nederlandse vlag

Het rood, wit en blauw, de kleuren van de vlag van Nederland zal nooit meer verloren gaan met de Nederlandse vlaggen van Vlaggenclub. De vlag van Nederland staat symbool voor de eenheid én onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlandse vlag worden zowel op het land op zee gebruikt als civiele vlag. Daarnaast wordt de vlag van Nederland ook gebruikt als oorlogsvlag en dienstvlag. In Nederland is er een officieel protocol de Nederlandse vlag uit te hangen. Iedereen wordt gevraagd dit vlag protocol te volgen, maar is niet verplicht deze ook daadwerkelijk op te volgen wanneer personen dit niet willen. Het protocol vind je hieronder:

  • Het hijsen van de vlag van Nederland gebeurt in de ochtend, bij zonsondergang wordt de vlag neergehaald.
  • De Nederlandse vlag mag de grond niet aanraken
  • De vlag van Nederland wordt niet versierd (bijvoorbeeld door een schooltas)
  • Een oranje wimpel worden alleen gebruikt bij verjaardagen van leden van het Koninklijke Huis én op Koningsdag

Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag met wimpel koop je bij de Vlaggenclub! Hijs onze nationale driekleur in het topje van je vlaggenmast.

Een Nederlandse vlag kopen is eigenlijk altijd een goed idee

Ook voor minder officiële gelegenheden is het kopen van een Nederlandse vlag natuurlijk erg leuk. Zo is de vlag altijd een zeer grote aanwinst wanneer het Nederlandse elftal speelt. Hang de vlag op voor je huis of hang hem achter het raam. Omdat onze rood-wit-blauwe vlag op veel plekken kan worden gehangen kopen veel mensen meerdere vlaggen. Maar een Nederlandse vlag is natuurlijk voor veel meer momenten te gebruiken. Zo kun je de vlag uithangen wanneer je dochter/zoon slaagt. Of wanneer koningsdag weer plaatsvind.

Complete set Nederlandse vlag met wimpel stok en houder kopen

Complete set Nederlandse vlag pakket met Oranje wimpel vlaggenstok en aluminium gevelstokhouder kan je het voordeligst kopen bij de Vlaggenclub. Met tevens het gratis gepatenteerde en simpele halfstok-oplossing hang je vlag eenvoudig halfstok. Geen andere vlaggen centrale leverde ooit een complete set voor deze laagste prijs en ook nimmer zo compleet. Wij zijn niet voor niets de leukste en voordeligste vlaggen centrale van Nederland.

Alle Nederlandse vlaggen in ieder formaat zijn altijd ruimschoots op voorraad in ons eigen magazijn. Op werkdagen voor 16:00 uw Nederlandse vlag besteld is dezelfde dag nog verzonden. Doorgaans de volgende werkdag uw NL vlag in huis.