Gratis verzending vanaf €50
+31 (0)297 820999
Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Cart:

0
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Vlaggen Palau

Vlaggen Palau

Vlaggen van Palau in diverse formaten.

De vlag van Palau is in gebruik sinds 1 januari 1981. Het is sinds de onafhankelijkheid van het land op 1 oktober 1994 de nationale vlag van het land. De vlag is blauw met een gele cirkel, die links van het midden van de vlag staat.

De blauwe kleur staat voor de oceaan die de eilanden waaruit Palau bestaat omringt en symboliseert ook de verschillende buitenlandse overheersers. De gele cirkel symboliseert de maan.

De maan in de vlag verwijst naar de perioden in de natuur, waaronder de dagen en nachten en de maancyclus. Daarnaast staat zij symbool voor het licht dat over de wereld schijnt en reguleert de maan de geboorte van mensen en dieren en andere gebeurtenissen in de natuur, waaronder het gedrag van bloemen. Eb en vloed zijn ook van de maan afhankelijk. Ook de mensen in Palau baseren hun gedrag deels op de maan, bijvoorbeeld bij het vissen, in de landbouw en bij het plannen van zakelijke aangelegenheden. De maan symboliseert ten slotte de opkomst van Palau als onafhankelijke staat; de gele kleur staat daarbij voor 'rijpheid' (dus de volwassenheid als staat) en de ambities die Palau heeft.

Mocht uw formaat Palause vlag er niet bij staan mail dan naar mail@vlaggenclub.nl voor een prijsopgave, alle formaten zijn leverbaar. Bestel de gastenlandvlag van Palau en andere vlaggen en laat zien dat je een graag geziene gast bent!

3 artikel(en)

3 artikel(en)